Knjaz Miloš u punom vlasništvu grupe Mattoni 1873

24/04/24

Knjaz Miloš u punom vlasništvu grupe Mattoni 1873

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik vodećeg proizvođača mineralne vode i energetskih napitaka na domaćem tržištu. Vrednost transakcije je gotovo 90 miliona evra.

Grupa Mattoni 1873 posluje u 8 zemalja, sa 3.400 zaposlenih, 11 proizvodnih pogona i 39 brendova, kao što su Knjaz Miloš, Mattoni, Magnesia, Szentkirályi, Waldquelle i drugi. U Češkoj Republici, Austriji, Bugarskoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, Mattoni 1873 je ekskluzivni proizvođač i distributer PepsiCo brendova bezalkoholnih pića. U 2023. na svim tržištima na kojima posluje, ova evropska grupa prodala je gotovo 2 milijarde boca.

“Uz snagu Mattoni grupe, sa punim poverenjem u tim i kontinuitet naših dobrih rezultata, nastavljamo da razvijamo Knjaz Miloš u jednog od vodećih proizvođača bezalkoholnih napitaka na Zapadnom Balkanu“, rekao je Marko Stanković, generalni direktor Knjaz Miloša.

“Daljim ulaganjem u Knjaz Miloš, želimo da gradimo njegovu održivu budućnost, kroz investicije u kvalitetne proizvode, inovacije i kreiranje novih prilika za rast za kompaniju i ljude”, rekao je Alesandro Paskvale, vlasnik i predsednik grupe Mattoni 1873.

O Mattoni 1873

Mattoni 1873 je najveći distributer bezalkoholnih pića u Centralnoj Evropi. Ukupno 39 brendova iz 8 zemalja danas je deo porodice brendova grupe, čiji koreni sežu do 1873. godine, do Hajnriha Matonija, rođenog u Karlovim Varima. Savremena istorija počela je devedesetih godina zahvaljujući značajnim investicijama novih vlasnika, italijanske porodice Paskvale.

Mattoni 1873 poznat je po posvećenosti inovacijama i održivom poslovanju, pružajući značajan doprinos kulturnom, sportskom i društvenom životu, kao i projektima vezanim za zaštitu prirode i ekološka pitanja. Teži dugoročnoj održivosti industrije pića kroz lokalno recikliranje PET boca i limenki.

31

maj

TREĆI UKUS ZA TREĆU MVP TITULU! ...

Nikola Jokić je najbolji na planeti! Naš košarkaški as još jednom je pokazao da je na samom vrhu u svetu košarke osvajanjem najprestižnijeg pri ...

31

maj

Novom limitiranom serijom etiketa Knjaz Miloš slavi gradove Srbije ...

Najstariji i najvoljeniji domaći brend, Knjaz Miloš, novom limitiranom serijom etiketa nazdravlja gradovima Srbije i slavi kulturno nasleđe naše z ...

24

apr

Knjaz Miloš u punom vlasništvu grupe Mattoni 1873 ...

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 ...