Pobednici konkursa „Pokrenimo našu decu“ ponovo oduševili dostignućima u vežbanju

04/02/19

Pobednici konkursa „Pokrenimo našu decu“ ponovo oduševili dostignućima u vežbanju

Proglašenjem 36 odeljenja – pobednika završen je drugi konkurs „Pokrenimo našu decu“, koji u okviru istoimenog programa za sve osnovne škole u Srbiji organizuje Aqua Viva, brend kompanije Knjaz Miloš.

Prva mesto zauzeli su učiteljica Svetlana Stanković i odeljenje III2 iz OŠ „Miloje Zakić“ iz Kuršumlije, vicešampioni su učiteljica Zorica Ivković i I1 iz OŠ „Knez Lazar“ iz Lazarevca, dok su se na treće mesto plasirali učiteljica Aleksandra Ivezić i I3 OŠ „Ivo Andrić“ iz Beograda. Osim vrednih paketa rekvizita za fizičku aktivnost, kojima će biti nagrađeno svih 36 pobednika, tri prvoplasirana odeljenja očekuju i nezaboravna putovanja za učenike i učiteljice.

“Kada smo odlučili da učestvujemo u konkursu, nadali smo se rekvizitima za vežbanje u kojima oskudevamo. Znajući da je jaka konkurencija, prepustili smo se uživanju u pokretu i igri, jer je za nas već velika dobit i to što postajemo spretniji, jači, radosniji, svežiji i spremniji i za misaoni rad. Prva nagrada ostavila nas je u neverici jer nikada do sada nismo išli na rekreativnu nastavu, a sada idemo svi! Zahvalni smo kompaniji Knjaz Miloš koja će nam to omogućiti i jedva čekamo povratak sa raspusta da isprobamo nove Aqua Viva vežbe“, rekla je učiteljica Svetlana Stanković.

“Bili smo oduševljeni prikazima vežbi, jer uvežbanost i osmesi đaka pokazuju da predložena fizička aktivnost gradi zdrave navike, atmosferu i timski duh u učionici. Posebno smo zadovoljni što je ove godine bilo mnogo prijava iz svih delova naše zemlje, i zato se svim učiteljima i učenicima koji su učestovali na konkursu zahvaljujemo na najvećem i zajedničkom postignuću, a to je aktivan i sadržajan školski dan”, rekla je Milana Petrović, PR menadžer kompanije Knjaz Miloš i članica žirija.

Programom „Pokrenimo našu decu“ Aqua Viva, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja (MPNTR) i Srpskim savezom profesora fizičkog vaspitanja i sporta (SSPFVS), u sve osnovne škole u Srbiji uvodi dodatnu svakodnevnu petnaestominutnu fizičku aktivnost za učenike od 1. do 4. razreda. Cilj programa jeste prevencija lošeg držanja, deformiteta kičme i neaktivnog životnog stila kod dece. U okviru programa, svake godine organizuje se i konkurs, o čijim rezultatima odlučuje žiri u sastavu predstavnika MPNTR, SSPFVS i kompanije Knjaz Miloš.

17

apr

Novom kampanjom Knjaz Miloš iskazuje poštovanje prirodi iz koje potiče ...

Brdovita, plodna, neukrotiva zemlja na kojoj gradimo svoju ličnu i zajedničku istoriju, neodvojivi je deo našeg karaktera i duha. Odnos prema živo ...

04

feb

Pobednici konkursa „Pokrenimo našu decu“ ponovo oduševili dostignućima u ...

Proglašenjem 36 odeljenja – pobednika završen je drugi konkurs „Pokrenimo našu decu“, koji u okviru istoimenog programa za sve osnovne škole ...

04

feb

Ko će biti Knjaz među kuvarima? ...

Kako se pravi tradicionalna hrana na savremen način narednih nedelja otkrivaće nam šest mladih talentovanih kuvara, koji će se boriti za titulu ...